Přehrávač interaktivních animací a multimediálního obsahu Flash Player 10 od Adobe

Ilustrační foto ikony Adobe Flash Player 10

Jak je to s prohlížením multimediálních stránek a flashových animací?

Na webových stránkách je hodně obsahu ve flashi a přibývá pro svou přehlednost a upoutání pozornosti. Flashová videa patří na stránkách deníků k řadě článků. Adobe Flash Player 10 přehrává všechny videa YouTube a poznáte to po pravokliku do videa (nabídka nastavení Flash Player 10)
Většina uživatelů již používá nový Flash Player 10

Nová verze přehrávače interaktivních animací a multimediálního obsahu Flash Player 10 od Adobe, která byla na trh uvedena v říjnu 2008, si podle měření stránek Navrcholu.cz mezi českými uživateli velmi rychle našla své místo.

Zatímco přesně před rokem byla na téměř 90 % měřených počítačů nainstalována tehdy nejvyšší verze přehrávače Flash Player 9, v nejnovějších statistikách monitorovací služby Navrcholu.cz její podíl vykazuje už jen něco málo přes 42 %. Pozici nejrozšířenějšího přehrávače převzala loni na podzim představená verze 10. Tu v současnosti na svých počítačích používá už více než 54 % uživatelů.

Oproti tomu podíl počítačů, které ještě využívají některou z verzí přehrávače Flash 8 a starších, představuje jen přibližně 3,5 %, přičemž ještě před rokem to bylo 11 %. Z celého sledovaného vzorku pak nemá Flash na svém počítači vůbec nainstalováno pouze 2,4 % uživatelů.

„Z aktuálních statistik je jasně patrná rychlá reakce uživatelů na představení nové verze přehrávače Flash Player. V době, kdy velké množství webových stránek ve svém obsahu již naprosto běžně používá flashovou grafiku, je tento vývoj naprosto přirozený a nikoho nepřekvapí,“ hodnotí výsledky analýzy Daniel Gogela, vedoucí projektu Navrcholu.cz, a dodává: „Svou roli zřejmě hraje také skutečnost, že uživatel obvykle nemusí za účelem stažení nové verze přehrávače podnikat téměř žádné kroky. Aktualizace je mu často nabídnuta automaticky.“

Údaje měření vycházejí z počtů návštěv uskutečněných s některou verzí Flash přehrávače. Návštěvou se rozumí sled přístupů na měřený web z jednoho prohlížeče provedených tak, že každý přístup následoval maximálně za 30 minut od přístupu předchozího. Pokud mezi dvěma přístupy uplynulo více než 30 minut, jde již o novou návštěvu.

Pro analýzu byla použita metodika založená na vytvoření vzorku webů, který vykazuje vysokou stabilitu v čase a je odolný proti působení extrémních hodnot webů se specifickými vlastnostmi. To znamená, že pokud v určité době dojde ke změně naměřených hodnot, je minimální pravděpodobnost, že by to bylo způsobeno změnou ve struktuře měřených webů, a naopak lze vyvozovat, že se jedná o skutečnou změnu v chování uživatelů.

Proto vzorek, z něhož byla naměřena výše uvedená čísla, obsahuje pouze takové weby, jejichž význam nepostačuje k tomu, aby celkové hodnoty nepřirozeně vychýlil směrem ke svým individuálním vlastnostem. V únorovém měření bylo do vzorku zařazeno téměř 25 tisíc webů, které odpovídají výše uvedeným kritériím.


Pokud máte problémy s Flash přehráváním videa a problémy s prohlížečem - vše a jak na to, testy jděte sem: Flash Player.

Zdroj: computerworld.cz

Oblíbené příspěvky

MENU nabídka: štítky a všechny odkazy co hledáte!

7 000 000 ACTA Alcatraz Alkohol Allison Crowe Amerika Amy McDonald Anekdoty a vtipné příspěvky Anne Sophie Mutter Aristoteles Armáda Astronomie Ateroskleróza Až na dno Beef Wellington Beethoven Symphony Bez černý Bible Blogeři sobě Bon Jovi bubble nebula Bug Opera Bůh Bůh Slunce Buněčné receptory Cestování Cruise Rekreace Dovolená Civilizace Close My Eyes Forever Cloud Co je manipulace Co je psáno Černý humor Demokracie Deprese Deprivace a skupinová hloupost Deprivanti Dětství Diagnostika Diamanty Dido Diskuze a debaty Dlouhá cesta Dobro a jeho světlo Dobrý voják Dobrý vtip! Docilita Dr WEB Drahé kameny Drogy EAS Editace a styl psaní příspěvků Externí disk Facebook Filmy Fotografie G+ G+ notifikace v Opeře Geek Genius loci Google Google AdSense Google Analytics Google TV Google+ Heavy Metal Historical music Historie Hlad Hlaváček jarní Humor Hvězdokupa Hyperkinetická porucha Cholesterol In Vino Veritas Indiánský systém Inteligence Internet Iveta Bartošová Jahody zahradní jak na to Jak správně líbat Janine Jansen Jaro Jaterní poruchy a životospráva Julia Roberts Kalifornie Kamenný most Karel Kryl Karel Schwarzenberg Karikatura Kemel Kiss Me Klasika Klávesové zkratky Kocourek Kočka domácí Kočky Sobě Komentáře Kongres Kopírování Kruh Užitečné příspěvky Květy La Roux Lásky čas Léčivé rostliny Legrace Lékař Lež Life at Google Lita Ford Londýn Maminka Manicko depresivní syndrom Marie Rottrová Markéta Hejná Marlene Dietrich Megan Fox Memy Mentalita lůzy MEXICO Mike Oldfield Milenci Mireille Mathieu Mobilní internet Modrá knížka Moldau Smetana Momentky a cesty Motivace Moudra Moudrost Murphyho zákony Music and Humor Myšlenka dne Nefunkční bezpečnostní hláška Nikon Nordic Walking Novinky Novinky v hudbě O zdraví O životě Obama Objevy Peníze Perská kočka Pes velký švýcarský Pirátství Pivo Poezie Pohádka Pohádka lásky Policie Pomlázka Potraviny Pozitivní myšlení Poznámky Pravda President Proces wuauclt.exe prohlížeč Opera Přátelství Příroda Ptáci Radůza Rath a sedmimilionová krabice Recepty k vaření Renata Rodina Rozšíření Opery Řešení problémů Sametová revoluce Screenshot Schemer Sirény Skutečné příběhy Slovensko Sluneční erupce a aktivita Sluneční toulky v přírodě Smazání Facebooku Sny Sociální patologie Sociální sítě Sociopatie Sokrates Soubory .OGG Spánek Stahování Stáří Statečnost Street View Svoboda Svobodný internet Symboly Syrenia Šampaňské Šanson Škola Švejk Technické spekulace Teotihuacan The Moon Měsíc The New York Times Tipy Tipy a návody Trpajzlíci Trubka v hudbě Twitter U bankomatu Unwand USA Václav Havel Vanessa Mae Vánoce Velikonoce VENEZUELA Verše Veřejné mínění Victory Videa Vinná réva Violin Concerto Virtuální prohlídka měst Vlado Kumpan Vlaštovka Vojenská služba Vtipy Výchova Výživa WD My Passport William a Kate YouTube Zahrady Zajímavosti Zákon Zálohy Zdraví Zdraví a pohyb Zlatá střední cesta Zrcadlo Zrychlení počítače? Zvyky Žena je původce činu Židovské Životospráva

Vybraný příspěvek

Sluneční toulky v přírodě. Fotograf se dostal vzhůru ke slunci přes větve dubu a obrázek dostal tím zvláštní kouzlo...

Sluneční cesty v máji (photo by Pavel Kysela)